RECEPT ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT:

Doručak
… što god zelite i 0,25 vode diva koja daje snagu i za najteže poslove…

Užina
… samo diva, osvježava i dobijate novu energiju

Ručak
... supe, salate, sva jela od mesa , sva jela od ribe,… i obavezno diva.. nevjerovatno dobra za varenje

Užina
diva, ne treba vam popodnevni odmor, jer vas voda relaksira i ostajete svježi

Večera
... kako hoćete, možete je i preskociti, ali diva ostaje.. obavezno popijte času vode za lak san i lijepe snove

RUČAK ZA DIVLJENJE - KAČAMAK

Oljušten i na polovine isječen krompir staviti u posoljenu vodu diva. Kad provri zasuti kukuruznim brašnom. Nakon desetak minuta smanjiti temperaturu i kuvati još pola sata. Kad diva ispari drvenom varjačom dooooobro utući masu, da se potpuno sjedine krompir i brašno. Onda dodati sir i skorup. Sve dobro utući drvenim tučkom. Iznijeti toplo na trpezu uz durmitorsko ovčje kisjelo mlijeko. Prijatno!


PRIPREMA MEDOVINE

U veći lonac ulijemo 4 litre prethodno prokuhane i ohlađene vode. Dodamo 2 kilograma meda promješamo i stavimo na vatru. Prilikom kuhanja trebamo skidati pjenu, a u slučaju da nam tekućina počinje vrijeti ulijemo malo hladne vode. Ohlađenu smjesu prelijemo u 10 litarnu staklenku dodamo prethodno pripremljenu smjesu promućkamo i pokrijemo gazom ili cjediljkom. Staklenka se drži na toplom i promućkamo je svaki dan. Nakon 6-7 dana počinje vrenje. Kad počinje vrenje u staklenki (šum) dopunimo prokuhanom i ohlađenom vodom začepimo čepom od pluta kroz koji prolazi plastična cijev za fermentaciju.
Vrenje i zrenje medovine traje otprilike 3 mjeseca. Tijekom tog vremena odvajamo talog. Prelijemo pažljivo u drugu posudu. Staklenku operemo i vratimo medovinu u nju. Tako čuvamo do proljeća na sobnoj temperaturi. Čistimo od taloga i tad treba dozrijevati kao vino do ljeta. Medovina spremljena na taj način ima oko 14% alkohola, a količina alkohola ovisi o dužini i načinu vrenja medovine.